Üdvözöljük a Diótörő a jégen partnerek oldalán

Legyen a Diótörő a jégen produkció partnere! Partnereink számára széleskörű együttműködési lehetőségeket kínálunk a szponzorációtól, rendezvények támogatásán keresztül egészen az egyedi marketing lehetőségekig.

0
oszágban
0
előadás
0+
néző

2023. decemberében több mint egy évtized után, visszatért Magyarországra a Diótörő a jégen jégbalett, mint a karácsonyi szezon egyik fő kulturális és szórakoztató látványossága. A produkció egyedülálló módon ötvözi a klasszikus Diótörő történetet a jégrevü világával és Péter Szabó Szilvia közreműködésével kimondottan erre a darabra írt narrációkkal és dalokkal, hozza közelebb a cselekményt a fiatalabb korosztály számára is.

A darab visszatérő motívumaként a felnőtt Marika visszaemlékezik gyerekkora egyik meghatározó karácsonyára, ahol egy diótörő bábút kapott ajándékba. A felnőtt Marikát alakító Péter Szabó Szilvia mesélőként érthetővé teszi a művet azok számára is, akik a nem ismerik Csajkovszkij darabjának a történetét. Az eredeti művet négy alkalommal kiegészítő mesélő és énekes részek keretet adnak a történetnek és olyan érzelmi és tartalmi többlettel ruházzák fel a művet, amely ezek nélkül a formai elemek nélkül elképzelhetetlen lenne.

A díszlet a mai trendeknek megfelelő LED alapú vizuáltechnika és készített díszletelemek együttese, ami a statikus díszlet hátterekkel szemben valósághű hatással bír. A ledfalon megjelenített képek és mozgó animációk – mint például a hóesés – azt a látszatot keltik, hogy a jelenet minden eleme él és ez még jobban magával ragadja a nézőket. Ezt egészítik ki a díszlet mozgó részei, mint például a szán, a kishajó vagy Marika ágya, melyek így együttesen azt a hatást keltik a nézőkben, hogy ők is részei a darabnak.

A koreográfia Szedlár Jennifer és Illés Dejan koreográfus páros munkája mely az eredeti klasszikus Csajkovszkij művet alapul véve adaptálja világszínvonalon a művet a jégrevü világába. A klasszikus jelenetek mellett a darabot egyedivé tevő artista elemek, fény és hangtechnika, valamint speciális effektek, semmi máshoz nem fogható élménnyé teszik az előadás minden pillanatát.

A darab több mint 30 fellépője mindannyian a jégkorcsolya magyar és nemzetközi elismert sztárjai, akik művészetükkel bármely szerepben maradandót képesek alkotni. Ezt bizonyítja, hogy a 2023. decemberében mind a hat Diótörő a jégen előadás teltházas volt, összesen 15.000 nézővel. A Diótörő a jégen produkció egyediségének és világszinvonalú előadásmódjának köszönhetően mind a hazai, mind a nemzetközi közönség elégedettségét kivívta és bebizonyította, hogy a jégrevü él és hatalmas az igény a minőségi szórakoztatásra.

A Diótörő a jégen társulata az Art on Ice a P.Y.S. Events előadás és rendezvényszervező cég jégrevü társulata. Az Art on Ice az elmúlt két évtizedben meghatározó tényezővé vált a világ jégszínpadain: Európában, az arab világban, Dél – Amerikában és a távol-keleten mutatott be jégrevüket, köztük a Diótörőt, a Csipkerózsikát az Aladdint és a Pinokkiót is. Elhivatott professzionális csapatunk fáradhatatlanul dolgozik produkcióink életre keltésén és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy minden alkalommal felejthetetlen élményt nyújtsunk közönségünknek. Partnereink számára komplett megoldást adunk, amely minden olyan részletet tartalmaz ami a minőségi előadáshoz szükséges. A több mint 30 fellépő mellett 25 fő technikai személyzet, varrónők, öltöztetők, sminkesek valamint saját orvos és fizioterapeuta gondoskodik produkcióink zökkenőmentes és biztonságos megvalósíthatóságáért. Technikai hátterünk mindent tartalmaz ami a produkció legmagasabb színvonalú lebonyolításához szükséges, a fénytechnikától kezdődően a hangtechnikán és vizuáltechnikán át, a saját kosztümökig és díszletig.

Videók az előadásról

Képek az előadásról