Diótörő a jégen

A Diótörő több, mint egy évszázada az egyetemes kultúra része, és olyan klasszikus mű, amely bárhol a világon sikert arat. A jégszínház és a Diótörő „találkozása”, a Diótörő a jégen produkció, pedig magába foglalja mindazt, amitől annyira szeretjük a karácsonyi időszakot; várakozást, mesét, fényeket, izgalmat, családi együttlétet, és magát, a karácsonyi csodát is.

A régi karácsonyok hangulata visszatér

A Diótörő ugyanúgy hozzátartozik az adventi időszakhoz, mint a karácsonyi vásárok, vagy az adventi gyertyagyújtás. Hóesés, hideg, korcsolyázás, és a Diótörő.

A Diótörő a jégen produkcióval a “régi karácsonyok” hangulata elevenedik meg, és egy életre szóló kulturális élményt adó adventi és karácsonyi program tér vissza Magyarországra.

A Szedlár Jennifer és Illés Dejan koreográfus páros által megálmodott Diótörő a jégen jégbalett az eredeti klasszikus Csajkovszkij művet veszi alapul, és adaptálja világszínvonalon a jégrevü világába.

A produkció 2 x 45 percig tartó két felvonásos jégbalett Csajkovszkij világhírű zenéjével. A forgatókönyv szintén a klasszikus művet veszi alapul, viszont a jégrevü sajátosságaira alkalmazza a megjelenítést.

A Diótörő a jégen ízig-vérig magyar produkció, hiszen mind a szervezők és a producer, mind a koreográfusok, mind pedig a művészek és a technikai stáb is magyarok. Ugyanígy a kiváló jelmezek és kellékek is magyar szakemberek munkáját dicsérik.